Вече посвећено Тесли у Торонту

"Tesla Night" - стручно предавање у част Николе Тесле одржаће се у „North York Civic Centre“, у Торонту, 23. фебруара, на иницијативу српских инжењера који раде у Hydro One Inc. Главни предавач је инжењер Миломир Гавриловић, а придружиће му се инжењери Гари Махони и Стојан Сарг.

На иницијативу српских инжењера који раде у Hydro One Inc, 23. фебруара биће одржано стручно предавање у част Николе Тесле - "Tesla Night" у „North York Civic Centre", у Торонту.

Главни предавач је инжењер Миломир Гавриловић. Једночасовна презентација под називом "Никола Тесла - геније који је измислио двадесети век" обухватиће Теслину биографију са посебим нагласком на његове проналаске на пољу трофазних алтернативних сруја и радио/бежичне комуникације.

Миломир Гавриловић је дипломирао електротехнику на Универзитету у Сарајеву 1980. године. Тренутно ради за Hydro One Inc. као виши пројектант.

Од 2006, када се прослављала 150-годишњица Теслиног рођења, Миломир је направио неколико презентација о Николи Тесли за ширу јавност, стручњаке и студенте.

Инжењер Гари Махони ће презентовати десетоминутну причу о Николи Тесли, по његовом мишљењу највећем проналазачу свих времена. Гари Махони је фасциниран делом Николе Тесле од 1988. године, када је један његов колега донео Теслин индукциони калем у њихову радионицу... варнице су летеле по читавој соби!

Специјалну презентацију одржаће Стоjан Сарг, инжењер физике, о енергији скривеног простора HRM.

Стојан Сарг је био укључен у пројекте истраживања космоса у Русији, Канади, у Порто Рику... Од 2002. године ради на Јорк Универзитету у Торонту. Објавио је две књиге, 50 радова у стручним часописима, а има и неколико патената који се односе на истраживање космоса.

Током свог тридесетогодишњег рада који се односи на истраживање космоса др Сарг је постао свестан неразрешених мистерија у савременој физици и у својој књизи "Field Propulsion by Control of Graviry", сугерише другачији приступ скривеној космичкој енергији, названој "Heterdyne Resonance Mechanism" или HRM.

У овом времену глобалне енергетске кризе и повећане опасности од небезбедне нуклеарне енергије, развој једног безбеднијег метода је од виталног значаја за нашу цивилизацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи