За четири дана више од 1000 ".срб" домена

За власнике интернет сајтова у Србији и дијаспори од 27. јануара траје регистрација ћириличних ".срб" домена. За четири дана је регистровано више од 1000 ".срб" домена. Радио телевизија Србије је међу првим домаћим сајтовима са ћириличким доменом - ртс.срб.

За само четири дана регистровано је више од 1.000 интернет ".срб" домена, објавио је Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС). Регистар је саопштио да је јуче у 13.42 сата регистрован 1000. ".срб" домен, као и да смо све ближе броју од 70.000 регистрованих ".рс" домена.

Од 27. јануара власници интернет сајтова у Србији и дијаспори могу да региструју и ћирилички ".срб" домен.

Првих шест месеци право регистрације ".срб" домена имаће само власници постојећих или новорегистрованих ".рс" домена и то по повлашћеној цени, а после тог периода ћириличке домене моћи ће да региструје свако ко жели, без обзира на то да ли поседује одредјени ".рс" домен или не.

Ћирилични интернет домен ".срб" је нови, други национални домен Србије, што значи да ће убудуће бити коришћен упоредо са постојећим ".рс" националним доменом. Национални интернет домен је ознака територијалне припадности и као такав изузетно је битан за дефинисање интернет идентитета свих који живе и раде у Србији.

Сајт Јавног медијског сервиса је међу првим сајтовима чију адресу можете потражити и на српској ћирилици. Адреса је: ртс.срб (у браузер не треба уписивати ознаку www).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи