Нове књижевне радионице „Споне”

Културно-информативни центар Срба у Републици Македонији „Спона“ започиње нови оквир циклуса књижевних радионица, обрадом романа „Сплеткарење са сопственом душом“ Марије Јовановић, 29. септембра 2011. године, са почетком у 20.00, у својим просторијама у Скопљу.

Након летње паузе у просторијама Kултурно-информативног центра Срба у Републици Македонији „Спона" у Скопљу, у четвртак, 29. септембра 2011. године, са почетком у 20 часова, започиње нови оквир циклуса књижевних радионица, а обрађиваће се роман Сплеткарење са сопственом душом Марије Јовановић.

Марија Јовановић је рођена 1959. године у Београду и дипломирала је филозофију на Филозофском факултету Београдског универзитета. Ова српска књижевница до сада је написала четири романа: Сплеткарење са сопственом душом, Као да се никад није догодило, Иди, време је и Довољан разлог.

Одмах по писању првог романа, истакла се међу писцима нове генерације. Роман Сплеткарење са сопственом душом био је међу најпродаванијим и најчитанијим књигама 2003. године, а Марија Јовановић је за исто дело добила награду Женско перо.

Њен други роман Као да се ништа није догодило био је, такође, добро прихваћен међу читаоцима и номинован је за исту награду 2004. године. Две године касније пише свој трећи роман Иди, време је, који одмах након објављивања доспева на врх листе бестселера.

број коментара 0 пошаљи коментар