Сибирско топло срце

Преко 130 радника компаније "Велестрој" у сибирском граду Тјумен у Русији прикупљало је донације за помоћ поплављеним подручјима у Србији а у склопу велике акције "Борба против поплава" коју је покренула Хуманитарна организација "Срби за Србе".

Ико су 5 000 километара далеко од своје отаџбине, велики број српских радника није остао нем на хиљадугодишњу катастрофу која је погодила Србију али и цео српски народ. Поред српских, у акцију прикупљања донација укључили су се и руски и украјински радници. Прикупљено је преко 4 500 евра које су прослеђене организацији Срби за Србе за потребе помоћи породицама које су страдале од поплава, сазнајемо из ове организације.

Хуманитарна организација Срби за Србе (srbizasrbe.org), која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је велику акцију помоћи угроженим домаћинствима у Србији чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода икада. У последњих четири дана преко 15 000 евра стигло је од братског руског народа који је и сада препознао потребу да се укључи у овај велики хуманитарни пројекат.

Један од директора компаније Велестрој на великом градилишту у руском граду Тјумен Милош Кулунџић задовољан је спроведеном акцијом али и одзивом радника за помоћ Србији.

„Стотине српских радника и њихових породица одазвало се на иницијативу организације Срби за Србе да се прикупе новчана средства како би се хитно помогла поплављена подручја и људи који су страдали у овој несрећи. Посебну захвалност дугујемо и руским, украјнским и другим радницима на градилишту који су се укључили и подржали нашу акцију помоћи. Надамо се да је ово само почетак помоћи коју ћемо послати угроженим породицама које су страдале у поплавама", каже Кулунџић.

Донације за пројекат помоћи угроженим домаћинствима од поплава могу се упутити на већ отворене рачуне организације које можете пронаћи на њиховом сајту.

Хуманитарна организација Срби за Србе упућује захвалност српским радницима у Русији али и Русима, Украјинцима и свим народима који су финансијски подржали молбу наше организације за помоћ у борби против поплава у Србији.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар