Српски филм за немачког пријатеља

Српска академска мрежа "Никола Тесла" из Штутгарта је, под мотом "Поведи свог немачког пријатеља", покренула редовну годишњу филмску ревију Filmanak 2013. У средишту је тема "Човек и његова природа иза науке", а ревија траје од 17. до 20. октобра.

Филмска ревија Filmanak 2013 одржава се у Штутгарту, у Немачкој, у периоду од 17. до 20. октобра. Овогодишњи филмски програм обухвата избор актуелних српских дугометражних филмова на дату тему, као и кратке филмове младих и неафирмисаних аутора.

Замисао је да Filmanak 2013 буде место сусрета филмске публике, свих пријатеља и љубитеља српског филма у Баден-Виртембергу, као и студената који студирају драмске науке или се баве филмом, а посебно младих аутора из Баден-Виртемберга и Србије.

Filmanak 2013 су ове године подржали Филмски центар Србије, Канцеларија за сарадњу са дијаспором, Кино Штутгарт-Еслинген и Филмска комисија Штутгарт.

Програм обухвата филомове: Frau Einstein (на српском и немачком језику са енглеским преводом), Шешир професора Косте Вујића (на српском са енглеским преводом), Techntise: edit and me језик (на српском језику са немачким преводом), као и осам кратких филмова студената филма и младих аутора (на српском језику са енглеским преводом)

број коментара 0 пошаљи коментар