Тројка из блока у Београду и Чикагу

Хуманитарна организација "Срби за Србе", уз подршку Кошаркашког савеза Србије, организује 2. по реду спортско-хуманитарно такмичење у шутирању тројки под називом „Тројка из блока“. По први пут ће се, осим на Новом Београду, "тројка" одржати 1. јуна и у Чикагу.

Спортска манифестација у шутирању тројки под називом ''Тројка из блока" биће одржана 1. јуна у дворишту основне школе ''Лаза Костић'' на Новом Београду. По први пут, истог дана, ова спортско-хуманитарна акција биће организована и у Чикагу.

Такмичење "Тројка из блока" одржава се већ другу годину за редом у организацији хуманитарне организације "Срби за Србе" и уз подршку Кошаркашког савеза Србије. Пројекат има за циљ обезбеђивање средстава за изградњу минимум 10 купатила за социјално угрожене породице у Србији.

На такмичењу на Новом Београду, предвиђено је да се поред великог броја учесника окупе и донатори, друштвено одговорне компаније и предузећа, јавне личности, спортске организације, медијске институције и државни субјекти. Уколико пројекат наиђе на широку друштвену подршку, његова реализација би се наставила и проширила у будућем периоду.

Пројекат ''Тројка из блока'' већ је добио подршку прослављених српских кошаркашких репрезентативаца Дејана Томашевића и Дејана Бодироге, одбојкашких репрезентативаца Драгана Станковића и Николе Росића, новинара Вање Булића, Слободана Шаренца и Ирине Радовић, глумца Андрије Кузмановића, познатих београдских реп музичара Бошка Ћирковића и група "ТХЦ ла Фамилија" и "Фантастична четворка", као и других познатих спортиста и личности из света културе.

Турнир "тројке" у Чикагу имаће и специјалног госта - биће то бивши кошаркашки репрезентативац Србије и члан "Чикаго Булса", Владимир Радмановић.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" помогла је у последњих осам година 320 вишечланих породица и прикупила преко 340.000 евра широм света. 

број коментара 0 Пошаљи коментар