Читај ми!

Kасни дигитализација у Црној Гори

Челници италијанске компаније Еуротел су прошле недеље у Подгорици разговарали са представницима Радиодифузног центра (РДЦ). Према речима Италијана, кривац за кашњење пројекта је погрешно тумачење документације. Из РДЦ кажу да они нису потписници уговора са Еуротелом, већ је то европска делегација. Никола Бертолини из Европске комисије одбацује тврдње из Владе да је Еуротел лош избор, преноси Антена М.

Еуротелови предајници 27. јануара требало је да буде на Ловћену и Бјеласици, али то се није десило, јер како је недавно саопштено из Радиофузног центра, не испуњавају стандарде који су неопходни да процес дигитализације напокон и почне. Двадесет дана касније, у Радио дифузни центар стигли су представници Еуротела, на први радни састанак где су се тражили одговори чија је одговорност што монтирање опреме касни. Састанку је присуствовао и председник Еуротела.

Менаџер продаје Гуљермо Бертућоли главни разлог због којег још није почео процес дигитализације види у различитом тумачењу документације. Нови крајњи датум је 15. јун. На питање да ли ће за нешто више од три месеца пројекат и заиста бити готов, Бертућоли је опет поменуо неспоразуме између европске делегације и РДЦ-а. Оптимиста је па верује да ће их превазићи.

''После свих ових проблема, да подсетим да је требало да почнемо маја прошле године; време истиче, али даћемо најбоље што можемо у сарадњи са РДЦ-ом, како бисмо све завршили до 15. јуна'', каже Бертућоли.

Због сталног пробијања рокова и сам потпредседник Владе Вујица Лазовић признао је да је ЕУРОТЕЛ лош партнер. Шеф ИПА пројеката Николо Бертолини у изјави за Антену М одбацио је Лазовићеве тврдње.

''Нисам сагласан са оценом потпредседника Владе. Наставићемо имплементацију пројекта, то радимо за Црну Гору. Потпредседник Владе мораће да одлучи да ли прихвата пројекат или не, али то није мој проблем'', рекао је Бертолини.

Еуротелови представници на исто питање кратко су одговорили да их 26 година рада препоручује и да то свако може да провери. Они су такође имали састанак са Европском комисијом са којом су разговарали о административним проблемима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво