Читај ми!

Тест HD програм РТС-а

Испуњавајући законску обавезу да развија и примењује нове дигиталне технологије у производњи и емитовању програма, Радио-телевизија Србије је 2009. године почела са емитовањем експерименталног програма у високој дефиницији слике (high definition) преносом фудбалске утакмице Србија – Француска.

Тест HD програм РТС-а је гледаоцима доступан у мултиплексу који се емитује са предајника на Авали на 27. UHF каналу и са предајника Црвени Чот на 31. UHF каналу. Гледаоцима у Београду и Новом Саду се пружа могућност да прате најновија спортска дешавања у HD технологији уживајући у оштријој слици и квалитетнијем звуку.

У наредних месец дана на тест HD програму ћете имати прилику да гледате директне преносе утакмица са Европског првенства у кошарци, Европског првенствa у одбојци, мечеве Лиге шампиона, мечеве квалификација за Европско првенство у фудбалу, финале Дејвис Купа као и утакмице Јелен Супер Лиге.

Да бисте били у могућности да пратите тест HD програм потребно је да примате сигнал са 27. UHF канала са Авале за подручје Београда или са 31. UHF канала са Фрушке горе за подручје Новог Сада помоћу спољне антене и да поседујете Full HD плазма или LCD телевизор са MPEG-4 декодером.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво