Читај ми!

Вршац на дан од дигитализације

Споразум који је 2006. године Србија потписала у Женеви обавезује нас да јуна 2015. године пређемо на дигитално емитовање телевизијског сигнала. Вршац ће бити први град у коме ће 15. априла аналогни сигнал бити искључен. Потом, дигитализација стиже у Кикинду и Сомбор.

Ексклузивно у гостовању у јутарњем програму РТС-а Бранко Гогић, в.д. директор јавног предузећа "Емисиона техника и везе" потврдио је да ће грађани општине Вршац бити први који ће примити дигитални сигнал а да ће истом приликом сутра бити искључени сви аналогни предајници за ту територију.

"Биће први који ће уживати у предностима дигитализације. Имаће квалитетну слику и тон, моћиће да гледају и вишејезичне преводе емисија, да одложено прате емисије или филмове, електронски програмски водич за недељу дана", додао је Гогић. "Ово се искључиво односи на гледаоце који сигнал примају преко собне или кровне антене". 

Људи и са најстаријим телевизорима могу да помоћу сет-топ бокса примају дигитални сигнал. Ваучери намењени социјално угроженим категоријама становништва су на време подељени на територији општине Вршац а до краја ове недеље биће подељени за 137 хиљада становника општина Кикинда, Сомбора и Суботице. 

"Становници ће уз ваучер у коверти добити и списак свих продавница у којима могу преузети свој уређај. Постоји и могућност да позивом на достављене бројеве телефона продавница наруче уређај, односно доставу ако је врши" објаснио је Бранко Гогић.

"Хибридна телевизија је напредан вид телевизије, развијаће се у зависности од тога колика ће бити захтевност корисника за овим услугама" изјавио је током ексклузивног гостовања на РТС-у в.д. директор јавног предузећа "Емисиона техника и везе".

"Битно је да гледаоци имају интернет конекцију, да сет-топ бокс буде повезан на интернет јер то је интерактивна телевизија. Уколико поменути гледаоци немају сет-топ боксове, неопходно је да имају смарт телевизоре који имају интернет конекцију и у том случају ће моћи да се прати хибридна телевизија", довршио је Бранко Гогић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво