Читај ми!

Суботица: Од 27. априла само дигитални сигнал

Дигитализације телевизијског сигнала у Србији стигла је и на север Бачке. С обзиром да ће се аналогни телевизијски сигнал на северу Бачке угасити до краја априла ове године сада је право време да грађани набаве СТБ уређаје или савременије телевизијске пријемнике.

Један од најкомплекснијих објеката у Србији у Црвеном селу већ емитује телевизијски сигнал најновијим дигиталним предајницима, а аналогни ће ускоро отићи у историју.

"Према календару који ће бити озваничен у наредних неколико дана, аналогна телевизија за грађане Суботице и северне Војводине биће искључена 27. априла", рекао је Драган Мојовић, заменик директора ЈП "Емисиона техника".

"Када говоримо о овом пограничном подручју гледаоци ће имати предност да ће осим домаћих канала моћи да гледају канале суседних земаља, односно Мађарске и Хрватске. У овом тренутку је то преко 20 дигиталних канала у врхунском дигиталном квалитету", рекао је Зоран Стевановић, главни техничар Службе за одржавање.

Грађани Суботице свесни су да ће ускоро морати да се опреме сет-топ-боксовима или новим телевизорима.

"Чуо сам ових дана да ће престати аналогни сигнал и да треба да купим сет-топ-бокс да би могао да гледам програме", каже Марко Пеић из Суботице.

Суботички трговци добро су снабдевени сет-топ-бокс уређајима.

"Потребан им је DVB-T2 тјунер да би могли да гледају нове дигиталне канале. Цене се крећу од 3.500 динара па до 6.000 динара", каже Данило Јурић, трговац.

Владе Србије омогућила је појединим категоријама грађана да бесплатно добију сет-топ-боксове, а пријаве се подносе у Центрима за социјални рад и филијалама ПИО фонда.

"Захтеви за доделу сет-топ-бокс уређаја у Центру за социјални рад подносе корисници новчане социјалне помоћи и додатка за туђу негу и помоћ које остварују у систему социјалне заштите", рекла је Мирослава Богавац, директор Центра за социјални рад Суботица и додала да је до сада поднето 950 захтева .

"Код нас имају право да се пријаве пензионери са најнижим примањима и пензионери који имају право на туђу негу и помоћ",рекла је Снежана Марић директор филијале ПИО фонда Суботица и додала да је до 10. фебруара поднето 428 захтева.

С обзиром да ће се аналогни телевизијски сигнал на северу Бачке угасити до краја априла ове године сада је право време да грађани набаве СТБ уређаје или савременије телевизијске пријемнике.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво