Читај ми!

Тајланд тестира дигитални радио

Национална комисија за радио-дифузију и телекомуникације Тајланда заједно са осам државних органа спроводи тестирање дигиталног радио-емитовања, преноси The Nation.

Као логистичка подршка биће коришћена постојећа инфраструктура оружаних снага - морнарице и ваздухопловства, као и полиције. Цео пројекат подржаће и Секретаријат Представничког дома и јавног сервиса MCOT. Сам дигитални радио емитоваће се у VHF опсегу који се тренутно користи за аналогно земаљско емитовање телевизијских програма.

MCOT тренутно управља 62 локације за FM и АМ радио-емитовање и спреман је да спроведе тестове на својим радиодифузним предајницима у кључним покрајинама", рекао је Таначаи Вонгтхонгсри, извршни потпредседник MCOT-а.

Да би се обезбедио довољан VHF опсег за дигитални радио, Нате Суконрат, председник Комитета за радио-дифузију, рекао је да ће прелазак на дигитално радио-емитовање бити обављено истовремено са искључивањем аналогног ТВ сигнала.

Током транзиције, државна телевизија која користи VHF опсег за аналогно земаљско емитовање ТВ програма мораће се одрећи ове фреквенције у циљу потпуног преласка на дигитално емитовање, рекао је Суконрат.

За искључивање аналогног ТВ сигнала биће потребно и више од три године, међутим, према најавама - деби тајландског дигиталног радија очекује се 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво