Раст испоруке Ultra HD телевизора

Испоруке Ultra HD телевизора на глобалном тржишту ће остварити стопу раста од 160 одсто у периоду од 2013. до 2017, односно скок од 1,5 милиона продатих јединица на 68,2 милиона, наводи се у истраживању које је спровео Digitimes Research.

Процене су да ће 26,6 одсто свих телевизора испоручених у 2017. бити UHD модели, а у сегменту 55-инчних модела, више од 90 одсто LCD телевизора који буду испоручени у 2017. ће имати UHD или већу резолуцију.

Као и са другим типовима нових видео услуга, усвајање UHD технологије ће се ослањати пре свега на компатибилан садржај и моделе телевизора који ће да покрену тржиште, наводи Digitimes Research. Тренутно стање на тржишту није идеално за UHD TV, међутим Digitimes Research тврди да ће очекивана подршка за блу-реј дискове са UHD садржајем и повећани број садржаја које креирају корисници утицаће да потражња за овим моделима телевизора забележи раст у 2015.

Велика је вероватноћа да ће водећи светски произвођачи као што су Самсунг и Сони бити приморани да смање цене својих UHD телевизор раније него што би они желели, што значи да је шанса да UHD TV брзо постане широко распрострањен на светскомј ТВ тржишту.

Digitimes Research предвиђа да ће у 2015. продор UHD телевизора на светском ТВ тржишту  премашити 10 одсто, по први пут, са испорукама које ће достићи 30 милиона јединица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво