Читај ми!

Дигитализација архивског блага

У другој емисији серијала Ново доба телевизије говоримо о дигитализацији као једном од најбољих начина рестаурације, чувања и коришћења звучних и видео- архивских збирки.

На препоруку Унеска, велики број светских институција културе и медијских кућа бави се активно очувањем и дигитализацијом својих аудио-визуелних архива, који због своје едукативне, уметничке, научне и историјске вредности представљају интегрални део националног и светског културног добра. Како се дигитализују звучне и видео-архиве Народне библиотеке Србије, Музиколошког института САНУ, Југословенске кинотеке и Медијског јавног сервиса и шта то значи за заштиту ових богатих збирки, погледајте у емисији Ново доба телевизије - Дигитализација архивског блага.

(Емисију "Дигитализација архивског блага" можете погледати/преузети на нашој страни Емисије)

Уредник серије: др Татјана Ћитић, уредник емисије: Ана Милићевић, монтажер: Марко Драгојевић, редитељ: Павле Грујичић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво