Гледаност телевизије у 2019. години

И у 2019. години Први програм РТС-а је најгледанији телевизијски програм у Србији. Свакодневно је преко 3 милиона гледалаца било уз Први програм РТС-а, постигнут је рејтинг од 4,2% и удео у гледаности од 19,3 одсто.

Најгледанији је на нивоу целог дана, а у вечерњим сатима од 19.00 до 23.00 када је највећи број грађана Србије испред ТВ екрана, удео у гледаности Првог програма РТС-а је за преко 30% већи од друге по гледаности телевизије с националном покривеношћу.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у претходној години, чак 46 су емисије РТС-а. Најгледанија емисија је пренос доделе медаља на Европском првенству у одбојци за жене, емитован 8. септембра са почетком у 21.25 сати и постигнутим рејтингом од 23,6 одсто. Листу 50 најгледанијих емисија чине ексклузивни преноси спортских такмичења у одбојци, фудбалу и тенису, традиционално у врху најгледанијих емисија је Дневник у 19.30 РТС-а и Слагалица, затим емисије посвећене боравку Путина у Србији, домаће игране серије ( Јунаци нашег доба, Бела лађа, Краљ Петар I, Грех њене мајке, Мој рођак са села, Пси лају ветар носи 2, Породично благо, Група и Сенке над Балканом ) као и информативна емисија Ово је Србија.

број коментара 0 Пошаљи коментар