Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у октобру 2017.

РТС 1 je убедљиво најгледанија телевизија у Србији. Тренд пораста гледаности Првог програма, по свим параметрима гледаности, се наставља.

У октобру је РТС 1 био најгледанији ТВ програм у Србији свих 31 дан, са освареним рејтингом од 4,7% и уделом у гледаности од 22,4%. У поређењу са истим месецом прошле године забележено је повећање просечне гледаности за о,6% и удела у гледаности за 3%.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у октобру, чак 45 су емисије РТС-а. Најгледанија емисија је била пренос фудбалске утакмице: Србија - Грузија, квалификација за Светско првенство са постигнутим рејтингом од 23,9%. Поред спортских такмичења у фудбалу и одбојци, пажњу гледалаца су привлачиле премијерне игране серије: Пси лају ветар носи, коју је гледало више од 47% свих гледалаца телевизије у том интервалу (рејтинг 20,7%), затим Сенке над Балканом, која је држала пажњу преко 38% гледалаца (рејтинг 18,7%) и Козје уши, коју је гледало 30% гледалаца (рејтинг 12,7%). Високу позицију у најгледанијим емисијама заузимају, као и обично, квизови Слагалица и Потера, а међу најгледанијим емисијама су и друге забавне емисије. Од информативних емисија гледаоци су стандардно бирали информативни програм РТС-а, од јутарњег до вечерњег дневника, као и друге информативне емисије. Међу најгледанијим емисијама нашле су се и документарне емисије и филмски програм Првог програма РТС-а.

Најгледанија емисија Другог програма РТС-а у октобру је Седница Скупштине Републике Србије са рејтингом 2,4%. На ранг листи најгледанијих емисија РТС2 су и целовечерњи филмови, преноси спортских такмичења и свечаности и цртани филмови и серије за децу.

број коментара 0 пошаљи коментар