Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у августу 2017.године

Први програм РТС-а је била најгледанија телевизија сваког дана у августу. Уз РТС1 је било преко три милиона гледалаца дневно, остварени дневни рејтинг је износио 3,8%, а удео у гледаности 21,2%.

ТВ програм РТС-а је и најразноврснији, свих 13 врста програма имао је Други програм РТС-а, док је Први програм имао 12 врста програма.

Од педесет најгледанијих емисија у августу, 42 су емисије РТС-а.
Најгледанија емисија је пренос фудбалске утакмице Лиге Европе: Ц.Звезда-Краснодар, емитована на Првом програму РТС-а 24.августа у 20.55. Постигнути
рејтинг емисије је 15,5%.

На програмима РТС-а су се највише гледале спортске емисије, преноси утакмица Лиге Европе: поред Ц.Звезда-Краснодар, Спарта Праг-Ц.Звезда, Партизан-Видеотон, Краснодар-Ц.Звезда и емисијa из студија, затим фудбал квалификације за Лигу шампиона: Олимпијакос-Партизан и емисију из студија, фудбал УЕФА супер КУП: Реал Мадрид-Манчестер Јунајтед и емисијa из студија, кошаркa Трофеј Београда: Србија-Ц.Гора, Србија-Грчка, одбојкa ЕП Србија-Бугарска и Светско првенство у атлетици.

Гледане су биле и информативне емисије: Дневник 2 и Дневник 1 РТС-а, емисије посвећене сећању на Олују, Знање имање, Ово је Србија, Јутарњи дневник, Дневник ТВ НС, Београдска хроника, Сат плус, Шта радите бре, Вести и Гастрономад, али и домаће игране серије: Село гори, а баба се чешља, Стижу долари и Сумњива лица. Од забавних емисија гледана је Слагалица, Жикина шареница и Гост, документарна емисија: Сасвим природно, комерцијална емисија Лото, филмови: Врхови Зеленгоре, Валтер брани Сарајево, Партизанска ескадрила, Коцкар и Администратор .

Извор података: НИЛСЕН ( Nielsen Audience Measurement )
 

број коментара 0 пошаљи коментар