Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у јулу 2017.године

Први програм РТС-а је 30 дана у јулу имао највећи дневни рејтинг и удео у гледаности. Уз РТС1 је било преко три милиона гледалаца, остварени рејтинг је 3,6%, а удео у гледаности 19,9%.

Највише је праћен Први програм РТС-а, уз њега су гледаоци у просеку проводили 52 минута дневно.

У јулу је свих 13 врста програма имао Други програм РТС-а, док је Први програм имао 12 врста програма.

На листи педесет најгледанијих емисија у јулу, 39 су емисије РТС-а.

Најгледанија емисија је пренос фудбалске утакмице Лиге Европе: Ц.Звезда-Спарта из Прага, емитована на Првом програму РТС-а, са почетком у 20.24 сати. Рејтинг емисије је 15,2%, што је преко милион гледалаца просечно по минуту.

Гледаоци су у јулу највише гледали спортске емисије, преносе утакмица Лиге Европе: Ц.Звезда-Спарта, Ц.Звезда-Иртис, Иртис-Ц.Звезда, затим фудбал квалификације за Лигу Шампиона: Партизан-Олимпијакос, Партизан-Будућност, као и емисије из студија у вези са тим спортским догађајима, КУП конфедерација: Немачка-Чиле, ватерполо: Србија-Хрватска, Србија-Аустралија и Србија-Грчка и преноси из Вимблдона: Т.Бердих-Н. Ђоковић и А.Манарино-Н.Ђоковић.

Гледане су биле и информативне емисије: Дневник 2 РТС-а, Око интервју, Ово је Србија, Дневник у 23, Знање имање, Београдска хроника, Шта радите бре, Јутарњи дневник и Дневник 1 РТС-а, али и серије: Село гори, а баба се чешља, Стижу долари и Позориште у кући.

Од забавних емисија гледана је Слагалица, Гост и Жикина шареница, филмови: Повратак отписаних, Мост, Отписани, За шаку динамита, За долар више и Било једном на дивљем западу, документарна емисија: Сасвим природно и комерцијална Лото.

Извор података: НИЛСЕН ( Nielsen Audience Measurement )
 

 

број коментара 0 пошаљи коментар