Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у јуну 2017.године

Први програм РТС-а је свих дана у јуну имао највише вредности рејтинга, удела у гледаности и укупног аудиторијума.

Уз РТС1 је било три милиона гледалаца дневно, остварени рејтинг је 3,4%, а удео у гледаности 18,1%. Гледаоци су највише времена проводили уз РТС1, у просеку 48 минута дневно. Од педесет најгледанијих емисија у јуну, 36 су емисије Првог програма РТС-а.

Извор података: Nielsen Audience Measurement 

Највише гледалаца су привукле спортске емисије ( Фудбалска утакмица квалификација за СП 2018. Србија-Велс, финална утакмица УЕФА ЛШ Јувентус-Реал Мадрид, студијска емисија у вези са квалификацијама за СП 2018, али и утакмице из квалификација за Лигу Европе: Ц.Звезда-Флоријана и КУП конфедерацију: Немачка-Чиле, Камерун-Чиле, Португал-Чиле и Мексико-Н.Зеланд), информативне емисије ( Дневник 2, Свечани пријем Председника Републике Србије А.Вучића, Упитник, Око интервју, Да Можда Не, Дневник 1, Јутарњи дневник и Дневник у 23, Ово је Србија, Вести, Знање имање ), игране серије ( Војна академија, Срећни људи, Комшије, Село гори а баба се чешља, Стижу долари), забавне емисије ( квизови Слагалица и Потера, С Тамаром у акцији, Ја волим Србију и Жикина шареница), комерцијална емисија Лото-државна лутрија Србије и филм Делта одред.

Најгледанија емисија у јуну је пренос фудбалске утакмице Србија-Велс, емитована на Првом програму РТС-а, са почетком у 20.38 сати. Рејтинг емисије је 18,2%, што је преко 1,4 милион гледалаца просечно по минуту.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар