Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у 2016

Радио-телевизија Србије je најгледанија телевизија у 2016.години. Јавни медијски сервис Србије је од 366 дана био најгледанији чак 342 дана. То је наш најбољи резултат од када се електронски мери гледаност телевизије - од 2003. године.

Радио-телевизија Србије je најгледанија телевизија у 2016.години. Јавни медијски сервис Србије је од 366 дана био најгледанији чак 342 дана. То је наш најбољи резултат од када се електронски мери гледаност телевизије - од 2003. године.

Скоро три и по милиона грађана Србије свакодневно прати емисије Првог програма. Најгледанији је на нивоу целог дана, како у општој популацији тако и у свим социодемографским категоријама становништва. Томе су допринеле наше сталне емисије које су годинама, свакодневно у врху листе најуспешнијих, преноси врхунских спортских догађаја и нове емисије свих жанрова.

Све емисије на ранг-листи 50 најгледанијих у 2016, су емисије РТС-а. То су преноси утакмица са Европског првенства у ватерполу, преноси такмичења са Олимпијских игара, квалификација за Светско првенство у фудбалу 2018, Европског првенства у фудбалу и преноси са мастерс купова Ролан Гарос, Мајами, Мадрид, Аустралијан Опен и Лондон. На ранг-листи најгледанијих су и премијерне епизоде домаћих играних серија Село гори, а баба се чешља, Убице мог оца и Горчило као и репризе серија: Чизмаши, Комшије, Монтевидео бог те видео, На путу за Монтевидео, Монтевидео, видимо се, Бела лађа, Грех њене мајке и Рањени орао. Међу 50 најгледанијих емисија су и Дневник у 19.30 и квиз Слагалица.

У поређењу с претходном годином једино Први и Други програм РТС-а имају раст гледаности.

Поред преноса значајних спортских догађаја са европских и светских првенстава и Олимпијских игара, на ранг-листи најгледанијих емисија на Другом програму РТС-а су преноси заседања Скупштине Републике Србије, преноси из Хага - Међународног суда правде, емисија Живот и стандарди, домаћи партизански филмови и други домаћи филмови, стране игране серије, РТС караван, Наши шетачи, Дечја песма Евровизије, пренос заседања Савета безбедности Уједињених нација, цртани филм: Џони Тест, Геолинове репортаже, Новогодишњи бечки концерт, Светске климатске промене, Воз 671 - Случај Штрпци, Трезор.

Радио-телевизија Србије свој успех дели са гледаоцима јер је усклађујући програмске садржаје са њиховим потребама и очекивањима, поштујући своју публику и професионалне стандарде успела да оствари такав резултат.
 

број коментара 0 пошаљи коментар