"Рак је излечив", хуманитарна аукција колекције компаније "Делез"

Националној кампањи "Рак је излечив", коју РТС води уз подршку Министарства здравља, придружила се и компанија "Делез Србија". Заједнo ћемо покушати да променимо упозоравајућу статистику: сваке године, Србија изгуби читав један град…

Рак погађа свакога од нас, на различите начине. И зато заједно можемо и морамо нешто да урадимо како бисмо то променили. Од напуштања лоших животних навика, стварања здраве средине у школи, на послу, окружењу, редовнијих прегледа, до побољшања услова за што раније откривање и ефикасно лечење малигних болести.

Националну кампању "Рак је излечив" Радио-телевизија Србије је покренула пре шест месеци, а све активности се спроводе уз подршку Министарства здравља, здравствених институција у којима се лече оболели од рака, удружења пацијената и друштвено-одговорних фармацеутских компанија...Однедавно и уз подршку компаније "Делез Србија".

Уз помоћ те компаније, ускоро ћемо организовати неколико хуманитарних акција којима ћемо допринети указивању на значај превентивних прегледа, обезбедити боље услове за здравствену негу оболелих у здравственим институцијама или помоћ удружењима пацијената, у остваривању неких од њихових актуелних потреба, на путу ка излечењу...

Прва у низу акција, чија ће нам успешна реализација омогућити да планирано спроведемо у најскоријем року, је хуманитарна аукција колекције уметничких слика које су у поседу ове компаније.

Слике ће бити изложене од 24. до 31. маја у Дому Јеврема Грујића, а аукција ће се одржати 31. маја од 12 до 14 часова.

Позивамо све хумане људе да дођу на аукцију. Прикупљена средстава употребиће се за адаптацију простора "Института за онкологију и радиологију Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво