Компанија Weber прва се укључила у акцију помоћи

Грађевинска компанија Weber Србија, део међународне групације “Saint-Gobain” , прва се укључила у хуманитарну акцију помоћи жртвама спетембарских бујица и поплава у источној Србији- “Ујединимо Срца- за источну Србију”.

Овим поводом, гост Јутарњег програма Радио- телевизије Србије био је господин Милан Лукић, директор Weber дивизије "Saint-Gobain" групе:

"Сматрали смо да треба да помогнемо међу првима, поготову што смо ми представници грађевинске индустрије и сматрамо да ми први треба да покажемо ,својим примером, да се потом и друге грађевинске компаније укључе у акцију помоћи, као наравно и али и све оне које могу помоћи на други начин и да сви заједно помогнемо житељима источне Србије јер они сами нису у стању да реше проблеме који су их задесили".

На глобалном нивоу, компанија има своју фондацију, "Saint-Gobain Initiative", кроз коју учествује и помаже пројекте непрофитних организација широм света. Кроз ову фондацију  компанија се укључила и у претходни хуманитарни пројекат Дивац Фондације „Да сви помогнемо", чији је РТС био медијски покровитељ а помоћ се прикпљала за стамбено збрињавање избеглих и расељених..

"Учествовали смо, као група, са донацијом од 100.000 евра за изградњу зграде за социјално становање расељених лица. Тај пројекат је још увек у току и са нестрпљењем очекујемо тренутак када ће се 80 породица уселити у своје нове станове. " рекао је Лукић.

Као наставак добре сарадње, Weber se, кроз активности Фондације "Ана и Владе Дивац" укључио и у хуманитарну акцију обнове и помоћи житељима поплављених подручја у источној Србији.

Милан Лукић, директор Weber дивизије Saint-Gobain групе:

"Донацијом Weber gрађевинских материјала учествујемо у обнови основних школа у Текији и Бољетину. Надамо се да ће ова донација бити од користи тамошњим ученицима и наствницима као и житељима источне Србије, који су у прошлогодишњим септембарским бујицама и полавама изгубили не само домове, него и школе и путеве као и многе друге инфраструктурне објекте значајне за живот једне заједнице".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво