"Један у милион" за школе у Србији

Споразум о сарадњи на реализацији кампање Фондације "Један у милион", намењене обнављању и реконструкцији школа у Србији, потписали су представници Министарства просвете, Фондације "Ана и Владе Дивац" и РТС-а. Захваљујући тако прикупљеним средствима већ је обновљена ОШ "Света Михајловић" у Буровцу код Петровца на Млави.

Представници Министарства просвете, Фондације "Ана и Владе Дивац" и РТС-а потписали су данас Споразум о сарадњи на реализацији кампање Фондације "Један у милион", намењене обнављању и реконструкцији школа у Србији.

Споразум су потписали министар просвете Томислав Јовановић, Ана и Владе Дивац и вршилац дужности генералног директора РТС-а Никола Мирков, а пошто је кампања покренута пре седам месеци, захваљујући прикупљеним средствима већ је обновљена једна образовна установа.

Реч је о ОШ "Света Михајловић" у Буровцу у општини Петровац на Млави са 120 деце, која је опремљена новим намештајем и неопходним наставним средствима, рекла је на свечаности у Галерији РТС-а председница Фондације Ана Дивац.

За три месеца придружило нам се 10.000 људи, истакла је Ана Дивац и позвала све који могу да се прикључе акцији.

"Наш циљ је да милион људи месечно донира један евро", рекла је Ана Дивац и указала на то да само заједно нешто можемо учинити. Према њеним речима, не треба привлачити инвеститоре тако што ћемо им понудити јефтину радну снагу, него и образоване, квалификоване људе.

Владе Дивац је указао на то да је кампања одличан пример сарадње државног и приватног сектора, сматрајући да је доброчинство важно, али да је још важније да буде транспарентно, са видљивим резултатима.

"Деци желимо да понудимо образовање, да остану овде", рекао је наш легендарни кошаркаш, истичући да друге не можемо чекати да нам помогну.

Носилац медијске активности је РТС, који емитује промотивни спот за кампању, а заинтересовани најбрже могу да помогну слањем СМС-а на број 2112, по цени од 100 динара.

Школе којима је помоћ потребна шаљу пријаву Министарству просвете, рекао је министар просвете Јовановић, уверен да ће кампања допринети враћању угледа школама.

"Верујемо да образовање чини темељ", рекао је Јовановић, сматрајући да деца треба да уче на позитивним примерима, указујући на активности којима су заокупљени људи из Фондације.

број коментара 3 пошаљи коментар
(четвртак, 26. дец 2013, 05:15)
anonymous [нерегистровани]

...

Одлична иницијатива. Требало би раширити ову вест и убацити је у рекаламе на телевизији како би дошла до већег броја људи. Србија МОРА да брине о својим школама. Без школа нема будућности.

(среда, 25. дец 2013, 23:37)
Stanko [нерегистровани]

živeo Divac

Hvala Vlade što kroz dela daješ odličan primer našoj deci.
Nikada ti to ne možemo vratiti ali eto znaj da ima nas starijih, koji se teško menjamo, ali cenimo tvoje zalaganje.

(среда, 25. дец 2013, 15:58)
anonymous [нерегистровани]

Konacno!

Koliko znam, ova akcija traje od proleca, do sada je ucestvovalo manje od 11000 ljudi, sto je velika steta. Na sajtu postoji brojac i tacno znate koiko je novca prikupljeno. Vrlo je transparentno. Po skoli se moze uloziti do 25000 evra. Skola u Burovcu je zablistala. Velika je sramota da mi u 21. veku nasu decu skolujemo u onako ruiniranim objektima. Prozori, elektrika, ucila su bila u potpunom raspadu. Svaka cast za fondaciju u vasu televiziju, jer se iskreno nadam da ce ovim akcija dobiti na msaovnosti.