Акција "Један у милион" за реновирање школа

Представљен нови пројекат Фондације Ана и Владе Дивац "Један у милион" намењен школовању деце. Фондација је у акцији "Можеш и ти" до сада збринула око 500 породица избеглих и расељених.

Фондација Ана и Владе Дивац у акцији "Можеш и ти", коју медијски подржава и РТС, уз помоћ УНХЦР-а, Комесаријата за избеглице и града Београда, до сада је збринула око 500 породица избеглих и расељених. Представљен је нови пројекат Фондације "Један у милион" намењен школовању деце.

У акцију "Да сви помогнемо" укључило се више од 30 хиљада људи и велики број компанија из целог света. Прикупљено је 600 хиљада долара од којих ће бити изграђени станови за више од 20 породица.

Фондација Ана и Владе Дивац покреће нови пројекат "Један у милион" како би се прикупила средства за реновирање основних школа у Србији.

Владе Дивац објашњава да је идеја да се милион људи окупи око заједничког циља да донира један евро месечно "и да заједно гласамо које пројекте би финансирали".

"Ове године смо се одлучили да то буду основне школе по Србији. Мислим да су деца права вредност овога друштва и будућности ако су едукована, и морамо им пружити шансу", каже Дивац.

Снежана Дивац каже да највећи број основних школа не може то себи да приушти.

"Наша деца не добијају основно образовање и обуку за живот у 21. веку и зато желимо да свако дете може да има основу да испуни свој потенцијал", рекла је Снежана Дивац.

Фондација успешно спроводи пројекте Развоја социјалног предузетништва, Вредности младих у Србији и Велико срце, у оквиру којега су обновљена четири игралишта у вртићима. 

Више о кампањи може се наћи на страници www.milionsrba.com.

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 30. мар 2013, 14:22)
anonymous [нерегистровани]

Bravo

Ovako svi mi treba da se borimo za svoju zemlju.puno srece i uspeha zelim Vladi i njegovoj supruzi,veliki pozdrav i samo napred.

(петак, 29. мар 2013, 23:32)
anonymous [нерегистровани]

Lepo

Podrzavam akciju i bicu deo nje . Dusan