Проглашени шампиони локалног развоја

Национална алијанса за локални економски развој и Радио-телевизија Србије прогласили су "шампионе локалног развоја" за 2013-ту годину. Најбоље локалне самоуправе у разноврсним областима пословања су Беочин, Смедерево, Нови Сад, Крушевац, Вршац, Стара Пазова, Ниш, Оџаци, београдска општина Звездара, Књажевац и Лозница.

После једномесечне медијске кампање, од 31 општине из целе Србије, које су послале пријаве на национални конкурс "Шампиони локалног развоја", жири је прогласио  пет шампиона и пет вицешампиона.

Локалне самоупураве конкурисале су за титулу шампиона у областима промоције инвестиција, реформе администрације, квалитета сервиса грађана, подршке привреди и јавно- приватног партнерства.

Жири, који се састојао од по три представника из Наледа и РТС-а, је на основу примењивости, иновативности и односа трошкова и бенефита, донео одлуку о најбољима.

Беочин и Смедерево су шампион и вицешампион у категорији Јавно -приватног партнерства. Нови Сад и Крушевац имају најбољу подршку привреди. Вршац и Стара Пазова су најбоље промовисали инвестиције. Ниш и Оџаци су најбоље реформисали администрацију, док су шампион и вицешампион општина Звездара и Књажевац у категорији Сервиса грађана. Лозница је добила нпосебну награду- за допринос развоју кроз очување културног наслеђа.

Чланови жирија у име РТС- а били су искусни уредници и новинари : Весна Дамјанић Бранковић, Ненад Ј. Ристић и Драган Стојев. Правилник националног конкурса "Шампиони локалног развоја" имао је јасне критеријуме којима су се водили чланови жирија код оцењивања.

Њихов задатак-мисија је и промовисање општина-  десет најбољих локалних самоуправа упознаће и гледаоци РТС- а, кроз  појединачне ТВ репортаже, које ће бити емитоване на програму Медијског јавног сервиса Србије.

Ненад Ј. Ристић, уредник у РТС-у : "Овакви конкурси не смеју сами себи да буду циљ већ подстрек, да се ради брже и више и боље када је реч о реформисању локалних самоуправа и локалних заједница.То је управо и циљ Медијског јавног сервиса- да укаже и на лоше али и на добре примере и на основу оваквог једног конкурса да покаже и другима како и шта треба да чине, како би унапредили живот локалне заједнице што свеобухватније."

Владан Атанасијевић, члан УО Налед-а : "Имамо десет локалних самоуправа које смо препознали да су направиле битан искорак у решавању и оптимизацији локалне администрације и привлачење страних инвестиција чиме показујемо да препознајемо све напоре оних малих људи који свакодневно вредно раде свој посао."

Национална алијанса за развој локалне економије је, овом приликом прогласила и реформаторе године- признања су додељена.министру економије Саши Радуловићу и шефу пореске управе Ивану Симичу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво