Конкурс РТС-a и НАЛЕД-a

Медијски јавни сервис Србије и Национална алијанса за локални економски развој позивају све општине и градове у Србији да учествују на конкурсу „Шампиони локалног развоја" за избор најбољих пракси у раду локалне самоуправе.

Циљ конкурса је да препозна и промовише примере најбоље праксе у раду локалних самоуправа, како би и друге општине и градови у Србији били подстакнути да  побољшају  привредни амбијент у својим животним срединама и унапреде квалитет живота и рада својих грађана.

Право учешћа на конкурсу имају све локалне самоуправе у Србији.

Конкурс је отворен од 14. до 25. новембра 2013. године.

Категорије :

1. Промоција инвестиција

2. Реформа администрације

3. Сервис грађана

4. Подршка привреди

5. Јавно-приватно партнерство

Подношењем пријаве на предвиђеном обрасцу и пратеће документације (фотографије, споразуми/ уговори,  извештаји итд) локалне самоуправе могу да конкуришу само за једну од укупно пет понуђених  категорија.

Пријаве и пратећу документацију треба доставити електронским путем на office@naled-serbia.org  или поштом на адресу НАЛЕД-а (Македонска 30/VII, Београд) најкасније до 25. новембра 2013.

Пријава ће се сматрати комплетном ако садржи формулар са основним подацима о општини и описом решења које локална самоуправа кандидује, као и додатну документацију која доказује испуњеност критеријума за оцењивање. Само комплетне и благовремено поднете пријаве ће бити узете у разматрање.

Одлуку о десет најбољих решења донеће шесточлана комисија, сачињена од представника РТС-а и НАЛЕД-а.

Критеријуми оцењивања

Комисија ће оцењивати предложена решења на основу пет унапред задатих критеријума на скали од 1 (најнижа оцена) до 5 (највиша оцена). Максималан број поена који једна општина може да освоји износи 25.

1. ПРИМЕНЉИВОСТ  РЕШЕЊА
Да ли предложено решење може да се примени у другим локалним самоуправама?

2. МЕРЉИВОСТ РЕЗУЛТАТА И ЕФЕКТИ
Како мерите резултате и какви су конкретни ефекти спроведеног решења?

3. ДОМЕТ РЕШЕЊА
На колико људи / привредних субјеката утиче предложено решење и на који начин?

4. ОДНОС ТРОШКОВА И БЕНЕФИТА
Да ли бенефити од увођења решења превазилазе трошкове?

5. ИНОВАТИВНОСТ
Колико је решење оригинално, да ли уводи сасвим нову праксу у рад локалних самоуправа?

На конкурсу ће бити изабрано укупно десет општина и градова, који су реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли нове инвестиције, успоставили партнерски однос и сарадњу са постојећом привредом, подстакли предузетништво и развој локалне економије.

Десет најбољих локалних самоуправа (по одлуци чланова комисије овог конкурса) биће представљене грађаним Србије у виду ТВ репортажа на програмима медијског система Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво