Читај ми!

“Покрени се за посао“ у завршној фази

На национални конкурс за помоћ малом и породичном бизнису нишке невладине организације "Енека", стигао велики број пријава из целе земље. На иницијативу РТС-а, повећан број малих предузећа која ће добити помоћ. Средства обезбеђена у сарадњи са компанијом "Филип Морис".

Конкурс за помоћ у покретању бизниса нишке невладине организације "Енека", на који је стигао велики број пријава, ушао је у завршну фазу. Уместо 100, на иницијативу РТС-а који је медијски партнер у конкурсу први пут расписаном на националном нивоу, биће подржано 110 клијената.

На национални конкурс нишке НВО "Енека" за покретање малог и породичног бизниса, јавили су се будући предузетници из 120 градова Србије.

Они чије пословне идеје са највећим шансама за успех на тржишту биће подржане опремом у вредности до 200.000 динара.

Миливоје Јовановић из "Енеке" наводи да је од 3.277 пријава изабрано 350 кандидата из 80 градова, који су посећени и на терену.

"Прешли смо 20.000 километара у жељи да изаберемо најбоље кандидате који ће бити подржани", наглашава Јовановић.

Грнчар Драган Видановић, који израђује посуђе за ресторане, још 2009. године се међу првима обратио овој организацији и добио нову пећ за печење на 1.200 степени.

Каже да сам са скромним средствима и старом опремом није могао да опстане.

Видановић истиче да нова пећ, за разлику од старе, омогућава не само егзистенцију и озбиљно пословање, већ отвара и могућност за запошљавање нових радника.

Партнер "Енеке" у обезбеђивању средстава за покретање бизниса је компанија "Филип Морис", која је приликом објављивања конкурса била спремна да помогне 100 малих предузећа.

Јелена Прерадовић "Филип Морис" каже да су за повећање почетне донације били пресудни иницијатива РТС-а који је главни медијски партнер програма, као и јубилеј од 10 година рада "Филип Мориса" у Србији.

Од 2009. године, кроз програм "Покрени се за посао" отворено је или проширено 160 малих и породичних предузећа.

Сва успешно послују и даље, а у њима је посао нашло 600 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво