Читај ми!

Постани свој газда

Расписан национални конкурс "Покрени се за посао" за све оне који желе да започну приватни посао. Конкурс за будуће предузетнике траје још месец дана, а Ове године биће подржано 100 будућих предузетника.

За све који желе да започну приватни посао, или прошире постојећи, расписан је национални конкурс "Покрени се за посао". Сви, са добром идејом, могу да конкуришу и надају се бесповратним средствима за покретање малог бизниса. Ове године биће подржано 100 будућих предузетника.

Татјана Ђорђевић из Ниша, одлучила се да започене сопствени посао. Отворила је радњу за производњу машинских система.

"Укључили смо све своје најближе и колеге који су остали без посла, тако да нас тренутно има 10, а када дође до уговарања већег посла онда ангажујемо и друге људе", наводи Татјана Ђорђевић, додајући да су покретањем овог посла поред финансијске стабилности, добили и вољу за животом, радом, идејама.

Ни Оливера Митровић више нема статус незапослене особе. Уз саветодавну и бесповратну новчану помоћ од двеста хиљада динара, постала је свој газда.

"Решила сам да се бавим едукацијама, пошто сам дипломирани економиста по струци. У питању су области књиговодства, предузетништва, маркетинга, менаџмента извора финансирања, бизнис план...", наводи Оливера Митровић из Ниша.

Пројекат "Покрени се за посао" постоји четири године. Од 2009. подржан је од стране 160 предузећа, а више од 600 људи је запослено.

"То значи много, пре свега за побољшање животног стандарда. У посао који могу да се укључе породице, јер је тренутно веома тешко наћи посао било у државној служби било код приватника. Мислим да је на дуге стазе боље радити за себе, развијати свој посао и своје идеје", наводи менаџер Пројекта Миливоје Јовановић.

Конкурс за будуће предузетнике траје још месец дана. Пројекат "Покрени се за посао" организовала је невладина организација ЕНЕКА, а РТС је медијски покровитељ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво