Отисци Ане и Новака на Авалском торњу

Други најуспешнији тенисер света Новак Ђоковић и најлепша тенисерка Ана Ивановић оставили отиске руку у бетону на Авалском торњу. Ана и Новак, су међу многобројним грађанима, који су помогли изградњу симбола Београда.

Ана и Новак, после једног меча, пласирали су се на нову "АТ листу", тачније Авалски торањ листу. На њој су имена и отисци људи који су помогли изградњу симбола Београда.

"Велика ми је част и задовољство што имам прилику да оставим свој отисак овде. Надам се да ће једног дана овде моја деца, моји унучићи моћи то да виде", рекла је Ана Ивановић.

"Последњи пут када смо посетили Авалу, овде су биле рушевине и био је подигнут само камен темељац, тако да причињава заиста велико задовољство да као београђанин видим да се торањ повратио у пуној снази и да је симбол Београда који је изузетно важан за наш град", рекао је Новак Ђоковић.

Хиљаде грађана учествовало је у акцији прикупљања средстава за обнову торња.

Ана и Новак, у новембру 2005. одиграли су хуманитарни меч, а прикупљени новац искоришћен је за изградњу торња.

Директор Саобраћајног института ЦИП-а Милутин Игњатовић рекао је да је веома срећан што Србија има овакве врхунске тенисере који су иницирали изградњу торња.

Авалски торањ висок је готово 205 метара, као девет тениских терена. Новоизграђени орјентир Београда опет је симбол престонице али и место одакле се види панорама целе Шумадије и Војводине.