Последње провере Авалског торња

Авалски торањ је завршен, сада се проверавају техничке норме, како би се са поуздано рекло да је торањ потпуно безбедан, изјавио председник Савета за изградњу торња, министар Оливер Дулић.

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић изјавио је Танјугу да је Авалски торањ завршен, али да је потребно да истекну још неки важни рокови како би се са сигурношћу рекло да је торањ потпуно сигуран и безбедан.

"У овом тренутку постоји употребна дозвола, али још увек мора да истекне неколико важних рокова да бисмо бити потпуно сигурни да је торањ безбедан", рекао је Дулић, који је и председник Савета за изградњу торња.

"Ради се о комплексном објекту вишем од 200 метара, који се налази на Авали чија је надморска висина око 500 метара, са невероватним климатским и осталим проблемима, поготово током зимског периода", додао је министар.

Министар Дулић је истакао да му је драго што није вршен притисак да се пожури са завршетком радова и додао да је за одлагања свечаног отварања "крив" закон који је предвидео да морају да буду испуњене све процедуре када је реч о пуштању у употребу тако специфичног објекта као што је Авалски торањ.

Дулић је истакао да се са "предајом торња на употребу и уживање грађанима" сачекало и када је реч о лифтовима и платформама које служе као видиковац, да би се обезбедила његова потпуна сигурност и безбедност.

"Из тог разлога смо сачекали да сви тестови прођу, да будемо сигурни да је Авалски торањ сигуран и безбедан и што се тиче лифтова и платформе која служи као видиковац, да би људи најзад кренули да уживају у њему", рекао је Дулић.

"У сваком случају, он ће стојати тамо где стоји на понос свих оних који су га градили и који су помагали његовој изградњи", рекао је Дулић изражавајући уверење да ће Авалски торањ поново, као инспирација, служити генерацијама.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 13. дец 2009, 19:44)
fitke/trifke [нерегистровани]

Anika!!?

Anika,Anika hvata te panika, a zbog cega? Zar nije lepse sacekati sve provere i kontrole da prodju pa onda na Avalu, navali narode. Anika, jel to Svedsko ime, ili?

(недеља, 13. дец 2009, 16:33)
anonymous [нерегистровани]

Toranj

Avalski toranj-Srpska Ajfelova tower [kula]

(недеља, 13. дец 2009, 14:18)
Anika [нерегистровани]

Napokon...

Nadam se da ce uskoro i ti rokovi da isteknu,pa da gradjani mogu da vide sta smo to ovoliko cekali.Sigurna sam da ce i da ga "ulepsaju" za Novu godinu.