Авалски торањ потпуно обновљен

Вишедеценијски симбол Београда, који је брутално срушен у нападу НАТО авијације 1999. године у потпуности је обновљен, саопштио Колегијум РТС-а.

Колегијум РТС-а са поносом је саопштио је да је Авалски торањ, вишедеценијски симбол Београда, који је брутално срушен у нападу НАТО авијације 1999. године, у потпуности обновљен.

Осветљен од темеља до врха, посетиоцима и грађанима Београда и дању и ноћу поносно служи као светионик и оријентир изнад Шумадије.

"Захваљујемо грађанима, донаторима, домаћим и страним компанијама, уметницима, премијерима и министрима српских влада, градским скупштинама Београда, ЦИП-у и грађевинском предузећу "Ратко Митровић", који су несебично помогли и извели акцију обнављања Авалског торња за непуне три године", наводи се у саопштењу Колегијума РТС-а.

Радио-телевизија Србије је предала Торањ на управљање Влади Републике Србије. Држава Србија треба да обезбеди функционисање Торња како би ово место окупљало грађане, школске екскурзије, туристе и заувек нас подсећало зашто је срушен и зашто смо га обновили.

У току су последње инспекцијске провере пред добијање техничке употребне дозволе. Колегијум очекује да Авалски торањ буде отворен за посетиоце кроз десетак дана, каже се у саопштењу Колегијума РТС -а које је потписао генерални директор Александар Тијанић.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво