Пробне вожње на Авалском торњу

Радови на Авалском торњу приводе се крају. Два најсавременија лифта су монтирана и биће пуштена у пробни рад у понедељак.

Већ средином октобра Авалски торањ поново ће постати један од симбола града Београда.

Два најсавременија лифта су монтирана и биће пуштена у пробни рад у понедељак, а у току је и застакљивање прилаза лифтовима. Њима ће посетиоци, до видиковца и ресторана на торњу стизати за мање од минут.

Пробна вожња планирана је за 28. септембар када на Авалу долази и супервизор који ће утврдити да ли су поштовани стандарди произвођача и да ли се лифт заиста креће 3 метра у секунди.

"Имали смо великих проблема у старту док нисмо поставили шине, тај први део. То је био најкомпликованији део који се радио на торњу, јер се стално померао и нисмо могли добијемо  тачне мере, а ми морамо имати у милиметар тачне мере. Тако да смо радили и ноћу. Бирали смо најпогоднији тренутак кад се умири торањ и када није било никаквих других радова, јер је кран који се качи на торањ увек осцилирао", каже Жељко Стаменић руководилац монтаже предузећа ВМПС.

Предвиђено је да лифтови раде и у пожарном режиму, јер су они уједно и пут евакуације за 80-оро људи колико је дозвољено да борави у торњу.

Улаз у лифтове, као и све што се догађа унутра, биће посебно обезбеђени. Преостаје још да радници, на постојећу конструкцију, поставе врх антене. Тако ће до средине октобра Авалски торањ бити висок 204 метра, 20 метара виши него сада.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво