Телетон - за поплављену Србију

Радио-телевизија Србије, уз подршку Министарства културе и информисања, у недељу, 25. маја, организује националну добротворну акцију "Телетон - за поплављену Србију".

Циљ осмог Телетона РТС-а је прикупљање средстава за помоћ жртвама поплава у Србији.

ТВ емисија је на програму у недељу, 25. маја, од 21 час на Првом, Сателитском, Дигиталном и HD програму РТС-а.

Током акције "Телетон - за поплављену Србију", у недељу, 25. маја, грађани ће моћи да се укључе у добротворну акцију и дају свој допринос позивањем хуманитарног телефонског броја. Сваки телефонски позив биће директна донација.

Гледаоци ће моћи да разговарају путем телефона са онима које немају прилику да сретну у свакодневном животу и да их питају о свему што желе. Док буду разговарали са гостима у студију, ТВ гледаоци ће истовремено бити и хумани - сваки позив или порука биће директна донација, односно допринос за помоћ пострадалима од недавних поплава у Србији.

На позив Радио-телевизије Србије већ су се одазвале бројне компаније и институције, са жељом да се укључе у осми "Телетон" РТС-а.

Износ свих позива хуманитарног броја телефона из фиксне телефоније и сва три мобилна оператера је 60 динара/позив, а толико је и сваки минут разговора.

Гледаоци програма РТС Сателит, односно дијаспора моћи ће да се укључе и донацијама у складу са могућностима јер је Влада Србије омогућила уплате хуманитарне помоћи жртвама поплава у Србији путем PayPal сервиса из 193 земље и региона.

Све пристигле донације биће упућене директно на наменске динарске и девизне рачуне, које је отворила Влада Републике Србије за хуманитарну помоћ страдалима у поплавама.

Поред интервјуа и укључења гледалаца, музичких нумера, новинари РТС-а припремили су и ТВ извештаје и репортаже у вези са поплавама у Србији.

Водитељи у ТВ студију РТС-а на Кошутњаку биће Маја Николић и Владимир Јелић.

Teleton - za poplavljenu Srbiju.jpg

Од седам досадашњих издања "Телетона" РТС-а, шест је било посвећено помоћи деци, а један жртвама земљотреса у Краљеву. Ово је осма хуманитарна акција "Телетон" коју организује Медијски јавни сервис Радио-телевизија Србије.

Укључите се и ви. Помозимо нашим суграђанима - жртвама поплава!

"Телетон - за поплављену Србију", недеља, 25. мај, од 21.00 час РТС 1, РТС Сателит, РТС Дигитал и РТС HD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво