Успела акција "Телетон" РТС-а

Одржан седми "Телетон" РТС-а за помоћ деци са сметњама у развоју. Сви досадашњи "Телетони" РТС-а, осим једног који је помогао Краљевчанима после земљотреса, били су посвећени помоћи деци.

У седмом издању хуманитарног контакт-шоу програма "Телетон" који су организовали Радио-телевизија Србије и Секретаријат за образовање и дечју заштиту Града Београда телефоном се јавило више од 6.300 гледалаца и послато је 17.000 СМС порука. Прикупљени новац биће искоришћен за опремање Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Као и протеклих година гледаоци РТС-а показали су велико интересовање за "Телетон" и било им је занимљиво да телефоном разговарају са глумцима, спортистима, певачима, политичарима. Телефони су били отворени сат времена после емисије.

Певач Маринко Роквић каже да људи углавном задовољни што једним позивом могу да помогну у акцији.

"Једини мотив је да помогнем деци. Ватерполисти су показали да дуги низ година поздрављају акције РТС-а", каже ватерполиста Филип Филиповић.

"Мислим да сви заједно треба да имамо свест да је најважнија људска особина да можемо да помогнемо неком", каже глумац Драган Јовановић. 

Сваки позив или СМС порука били су директна донација за изградњу и опремање Инклузивног сервисног центра за децу са сметњама у развоју.

Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић истиче да се ради о једној јединственој институцији у којој ће поред деце са сметњама у развоју бити и деца која немају никакве сметње.

"Суштина је у томе да се деца интегришу у своју вршњачку групу, да са њима раде стручни кадрови и да на том једном месту родитељи који имају децу са сметњама у развоју могу добити све информације које су везане за напредовање њихове деце како у здравственом смислу тако и у образовно васпитном смислу", каже Јовчићева.

Процењује се да око 45.000 малишана у Србији има сметње у развоју.

"Рајфајзен банка" дала је донацију од 100 хиљада евра, а град Београд 150 хиљада евра. Прошле године на "Телетону" је прикупљено 22 хиљаде евра.

Сви досадашњи "Телетони" РТС-а, осим једног који је помогао Краљевчанима после земљотреса, били су посвећени помоћи деци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво