Читај ми!

"Телетон" за Инклузивни центар

Грађани Србије упутили су 33.600 СМС порука и 9960 позива у хуманитарном контакт програму "Телетон" посвећеном деци са посебним потребама. Прикупљеним новцем биће изграђен и опремљен инклузивни сервисни центар за децу са сметњама у развоју у Београду.

У петом издању хуманитарног контакт програма "Телетон", посвећеном деци са посебним потребама, познате личности одговарале су на телефонске позиве гледалаца. Грађани Србије упутили су, према прелиминарним резултатима, 33.600 СМС порука и 9960 позива, чиме је ово издање "Телетона" било најуспешније до сада. Сваки позив и СМС порука представљали су директну донацију.

Прогам је организовала Радио-телевизија Србије, заједно са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике Србије. "Телетон" је контакт шоу-програм уобичајен у свету. Највеће светске телевизијске куће - CNN, BBC, MTV, PBS, путем "Телетона" прикупљају средства за оне којима је помоћ најпотребнија.

Средства прикупљена у вечерашњем контакт шоу-програму РТС-а намењена су за изградњу и опремање првог Инклузивног центра за децу са сметњама у развоју.

Са гледаоцима су разговарали: Жељко Јоксимовић, Данина Јефтић, Мирко Бабић, Ненад Окановић, Бојан Перић, Радош Бајић, Недељко Бајић, Тамара Драгићевић, Јелица Сретеновић, Слобода Мићаловић, Бранко Коцкица, Бане Трифуновић, Драган Вујић Вујке, Љиљана Хабјановић Ђуровић, Мина Лазаревић, Милка Цанић, Сузана Манчић, Сергеј Ћетковић, Милена Васић, Матеја Кежман, Гордан Кичић, Горица Нешовић, Драган Илић, Владе Дивац, Живко Гоцић, Милан Алексић, Жика Николић, Рада Ђурић, Јован Мемедовић и многи други.

Током емисије емитоване су и специјалне репортаже о проблему збрињавања и едукације најмлађих са сметњама у развоју.

Глумци Позоришта на Теразијама изводили су нумере из најгледанијих мјузикала тог позоришта, уз подршку великог оркестра, хора и балета Позоришта на Теразијама.

Рајфајзен банка и овог пута се, сходно друштвеној одговорности и сталним партнерством са РТС-ом приликом реализације „Телетона", прикључила акцији донацијом од 10 милиона динара. Донација Рајфајзен банке поводом обележавања деценије пословања компаније на овом тржишту већ је уручена Градском секретаријату за дечју заштиту, који ће руководити том установом.

Хуман и друштвено одговоран гест Рајфајзен банке изузетан је подстрек успешној реализацији изградње и опремања објекта Инклузивног сервисног центра, на територији општине Звездара у Београду.

Центар ће омогућити да се деца са сметњама у развоју укључе у редовне друштвене токове, допринеће јачању породичних капацитета, а уједно ће обезбедити једнаке услове и права за све. Планирано је да се васпитно-образовни програм одвија у специјално опремљеним учионицама/ креативним радионицама, за шездесеторо деце узраста 3,5 до 6,5 година.

Ово је пети "Телетон" који је реализовла Радио-телевизија Србије, заједно са партнерима пројекта, да би се помоћ пружила најугроженијим групама становништва. Сви досадашњи "Телетони" РТС-а (осим једног "Стави Краљево под кров"), били су посвећени помоћи деци.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво