Јубилеј РТС-а

Председник Србије Борис Тадић честитао је 50 година рада РТС-а свим запосленима у јавном сервису и свим професионалцима "који су своје дело уградили у историју најстарије телевизије на Балкану". Чувајући нашу културу, језик и колективно сећање, са новим концептом програма где се укрштају интереси, ставови и дијалози, помажемо учвршћивању Србије као модерног европског друштва, поручио је генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

"Честитам свима јубилеј, а онима који данас чине РТС желим да наставе развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин, руководећи се принципима истинитог и објективног новинарства", наводи се у честитки председника Србије Бориса Тадића.

"Нека вам интерес грађана Србије увек буде на првом месту", поручио је председник Србије.

Поводом обележавања пола века РТС-а, од данас почиње емитовање целодневног дигиталног програма културе и уметности. Тиме РТС, у јубиларној години постојања, започиње еру дигиталне телевизије.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић је, на свечаности поводом почетка емитовања дигиталног канала, поручио да „дигитализација потврђује да Телевизија Београд није чекала већ је, у педесетој години, кренула у сусрет будућности".

Тијанић је истакао и да се, у временима глобалне кризе, РТС прихватио три најтежа задатка.

„Прво, да обновимо поверење гледалаца. Учињено. Друго, да се као Медијски јавни сервис заувек статусно одвојимо од државе и постанемо власништво свих грађана. Завршено. Треће, да чувајући нашу културу, језик и колективно сећање - са новим концептом програма где се укрштају интереси, ставови и дијалози - помогнемо учвршћивању Србије као модерног европског друштва. Радимо".

Јавни сервис је, поручује генерални директор РТС-а, незаменљив у обликовању будућег српског друштва, „кроз информисање, кроз образовање, кроз успостављање система вредности, кроз јачање одговорне заједнице, кроз контролу моћних, кроз стимулацију креативног и заштиту посебног".

"Наш план за следећих десет година је јасан. РТС у будућности мора бити мањи а ефикаснији. Мора бити креативнији и квалитетнији. Мора бити одговорнији према онима који га издржавају. Мора представљати ослонац српског јавног мњења, закона, права, глас слабих и критика моћних".

Александар Тијанић се, на крају, захвалио телевизијској публици на разумевању, стрпљењу и помоћи, као и запосленима на РТС-у и екипи блиских сарадника „који су својим знањем и својим веровањем омогућили улазак дигиталне будућности у нашу Србију".

Цео говор генералног директора РТС-а Александра Тијанића можете прочитати овде.

број коментара 6 пошаљи коментар
(недеља, 25. јан 2009, 02:06)
anonymous [нерегистровани]

Cestitam

Pridruzujem se cestitkama 50 godina Srbske
medijske kuce R.T.S-a, i pocetka digitalne televizije u Srbiji. Iseljenici Otadzbine Srbije
cekaju vec nekoliko godina da se ponovo poja-
vite na tv.ekranima Sidneja, Melburna, Brizbana,
Perta, Adelaida...
Spostovanjem,
R. Marinkovic Aircraft Mechanical Engineer
Sydny, Australia

(среда, 10. дец 2008, 14:10)
anonymous [нерегистровани]

samo napred

Bravo!

(петак, 28. нов 2008, 21:46)
Kobi

Čestitam

Čestitam Jubilej čitavoj redakciji RTS-a. Smatram da je Radio-Televizija Srbije ostvarila mnogo uspijeha od njenog postanka 1958 pa na ovamo do 2008.
Sa odličnim rezultatima i uspjesima želim da tako i nastavite.

Stefan Dragicevic

(четвртак, 27. нов 2008, 09:44)
anonymous [нерегистровани]

Cestitam

Da li ce ici novi RTS-Digital na satelitu

(среда, 26. нов 2008, 22:11)
GORDANA [нерегистровани]

Čestitam

Cestitam ovaj JUBILEJ i zelim celom kolektivu RTS-a puno novih uspeha u daljem radu.

Ja sam vas program gledala samo par godina po osnivanju jer sam bila dete. Ostala sam verni gledalac.

Srdacan pozdrav

Gordana Geric

(среда, 26. нов 2008, 19:49)
nislija [нерегистровани]

bravo

Iako se politicki ne slazem sa Tijanicem cestitke za pomak.Mislim da je Vasa nova adresa Takovska 100.Vidimo se u Evropi