Беосонг у центру пажње

Више од 100 домаћих и страних новинара пратило полуфинале и финале Беосонга.

Осим огромног интересовања домаћих новинара, Беосонг је био у центру пажње и међународне евровизијске јавности. Више од 15 страних портала специјализованих за праћење свих евровизијских догађаја имало је представнике протеклог викенда у Кошутњаку, који су и поред чињенице да су се истог викенда одржавала још четири национална избора за Песму Евровизије у Малмеу, изабрали да буду уз полуфиналисте Србије. 

РТС је протеклог викенда био домаћин новинара, фоторепортера и сниматеља из Норвешке, Немачке, Велике Британије, Данске, Белгије, Мађарске, Хрватске и Македоније.

Током евровизијског викенда у Београду, гости РТС-а били су и чланови екипе званичног портала Песме Евровизије, еуровисион.тв у саставу Марко Бреј, Вим Дихандшутер и Јан Демулдер који су директно извештавали са Беосонга. Бројни посетиоци овог портала имали су прилику да уживо гледају Фестивал који је истовремено преношен и на сајту РТС-а.
На дан финала Беосонга уредник Марко Бреј и сниматељ Вим Дихандшутер поделили су своје утиске о полуфиналној вечери са гледаоцима Јутарњег програма РТС-а.

„Шоу који смо имали прилике да уживо видимо веома је професионално организован", истакао је Марко Бреј. „Посебно нам је била занимљива стилска разноликост и чињеница да су у конкуренцији били млади и мало старији извођачи. Сви ми у тиму и данас се са великом радошћу сећамо организације 2008. године када је такмичење за Песму Евровизије одржано у Београду. Као што је мој колега Вим рекао, запањујуће је како мала земља као Србија има тако велику и разнолику музичку сцену. Увек нам је задовољство да пратимо национални избор у Србији."

Српски избор за представника на Песми Евровизије, Беосонг 2013, изазвао је велику пажњу и интересовање домаћих и страних медија. Током две узбудљиве вечери број акредитованих домаћих и страних новинара, фото-репортера и сниматеља у прес центру РТС-а у Кошутњаку прешао је троцифрен број. Више од 30 представника редакција, дневних новина, магазина, радио станица, телевизијских кућа и интернет портала присуствовало је полуфиналу и финалу једног од највећих фестивала у Србији. Новинари су извештавали из минута у минут о дешавањима на Фестивалу и имали прилику да разговарају са извођачима и њиховим тимовима.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар