Данкан Лоренс нова евровизијска узданица Холанђана

Двадесетчетворогодишњи Данкан Лоренс представник је Холандије на 64. такмичењу за Песму Евровизије. Такмичарска композиција биће презентована 7. марта.

Овај момак је пажњу јавности скренуо на себе 2014. године, када се такмичио у популарном шоу-програму за таленте The Voice of Holland. Једна од чланица жирија била је Ilse de Lange, евровизијска вицешампионка исте године у дуету „The Common Linnets", а сада је иста дама била у комисији националног емитера AVROTROS за избор евровизијског представника.

- Данкан је посебан! Његове песме имају међународни карактер и аутентичност. Он има личност потребну за овакву велику прилику. За њега, музика је увек на првом месту - изјавила је Илсе.

Нови евровизијски представник Холандије рођен је 1994. године, а недавно је дипломирао на рок академији у Тилбургу. Ту је себе усмерио не само као певача већ и као композитора и текстописца. Последњих година се томе посветио боравећи у Лондону и Стокхолму.

О свом новом ангажману, талентовани младић је рекао:

- Протеклих година су Холандију представљали познати извођачи. Ја нисам толико познат, али је то добра ствар јер Холандија има много младих и талентованих музичара. Моје учешће доказује да ништа није немогуће. Одједном можете добити прилику да представите своју земљу на међународној сцени. Поносан сам и даћу све од себе - казао је Данкан поводом свог именовања.

Национална телевизија AVROTROS је овом објавом прекинула вишенедељне спекулације о томе да ли има или нема песму, да ли има или нема извођача, будући да је почетком године из те телевизије стигла информација да представник још увек није изабран. То је „подгрејало" локалне медије и друштвене мреже, нарочито због чињенице што су Холанђани протеклих година свог представника саопштавали рано на почетку евровизијске сезоне.

Сви детаљи о евровизијској песми биће откривени 7. марта. До сада је једино поуздано познато да је реч о денс нумери.

број коментара 0 Пошаљи коментар