Manjak zanatlija, svi idu u programere

Odnos ponude i potražnje na tržištu rada nikad nije idealan, naročito u vremenu kada nova zanimanja nastaju svake godine.

Pokazatelj prethodne godine u tom smislu su i podaci sa sajta za posredovanje u zapošljavanju Infostud - najtraženiji poslovi su u oblasti trgovine i prodaje, sektora informacionih tehnologija, administracije i mašinstva. Ubedljivo najviše fali pekara, frizera, stolara i drugih zanatlija. U prvom satu emisije pričamo o tome da li je realno očekivati zaposlenje u branšama gde je konkurencija veća, ili je nekad mudrije igrati na kartu atraktivnosti i traženosti profesije. Pitali smo i građane, a čućete i statističke podatke, koji mogu i ne moraju biti prava slika stanja u zapošljavanju. 

U nastavku, i druge teme u kojima jednako mogu da uživaju ljudi svih profesija. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Podsećamo na priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona. 

Voditelj: Miloš Popović
Reporter: Jovana Zec

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво