Što zrači – pseudonauku privlači

Sve više imamo bežičnih uređaja, predajnika za internet i mobilnu telefoniju, više tehnologije u stanu, a tu su i „stari drugari” mikrotalasna rerna, fen, punjači za telefon, sijalice.

Sve je više i onih koji tvrde da znaju koliko je to elektromagnetno zračenje opasno, jer su sprovodili razne eksperimente. Idu i korak dalje, tvrdeći da je i statički elektricitet opasan. Da li je to baš tačno? Koga slušamo kada želimo činjenice - one koji tvrde da znaju više od drugih, ili one koji naučne činjenice i istraživanja obrazlažu oprezno i argumentovano? Mi smo odabrali jednu od najuglednijih naučnoistraživačkih ustanova u Srbiji, Institut za fiziku. Naučni savetnik u Institutu, dr Saša Dujko, pričao je o čestim zabludama koje postoje o EM zračenju, naročito kao posledica senzacionalizma u medijima i pseudonaučnim izlaganjima.
U nastavku i druge teme. Servisne informacije i naš reporter sa podacima o saobraćaju pomoći će mnogima u organizovanju dana, a „Kulturni vodič” je tu da predloži koje manifestacije širom Srbije možete da posetite. Podsećamo na priče iza pesama, a proslavljamo i rođendane albuma, singlova i muzičara. Tu je i pola sata rezervisanih samo za numere iz Srbije i regiona. 

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Milica Đilas

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво