Put bez putovanja

Gosti: Asaf Even Zur i Andrija Gavrilović

Nečije autentično iskustvo nas može demantovati o svemu za šta smo mislili da dobro znamo u vezi sa životom u nekoj zemlji. Kako je zaista „tamo negde”, saznaćemo tako što ćemo krenuti na bliži ili dalji put. Ostajući pri zvučniku - idemo na put bez putovanja. 

Mlađi džez muzičari iz Srbije gotovo u kolonama odlaze da studiraju na jedan od najboljih muzičkih koledža na svetu - Berklee College of Music. U Beogradu su inicirali projekat „Be Here and There” u nameri da okupe publiku koja voli kvalitetan autorski zvuk. Projekat - festival je usmeren ka povezivanju ne samo ljudi koji imaju veze sa Berklijem kao institucijom, već i onim muzičarima i ljubiteljima muzike koji žele da se uključe u zajedničko stremljenje ka boljitku srpske muzičke scene. Svake godine, barem dva puta, u Beogradu organizuju džez koncerte sa gostima iz Sjedinjenih Država. O tome će govoriti berklijevac, mladi ali već prepoznatljivi trubač, Andrija Gavrilović, koji je tokom praznika bio u Srbiji. 

Njegov muzički kolega, Asaf Even Zur, izraelski tenor saksofonista (iz Tel Aviva) je takođe, boravio u Beogradu krajem decembra i početkom januara. Andrija i on trenutno žive i sviraju u Njujorku. Asaf je, očigledno, čovek sa više talenata - budući da je, kao što ćete čuti, odlično savladao i srpski jezik. Sa dvojicom vrsnih muzičara, razgovarala je Ružica Vrhovac.

Kroz emisiju vodi Branislav Trajković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво