Obrati pažnju!

Danas se pitamo – Koliko ne znamo?

Na tribini Instituta za fiziku u okviru inicijative „Nauka kroz priče”, pod naslovom „Koliko ne znamo?” razgovaralo se o nerešenim pitanjima u savremenoj nauci. 

Kao viševekovni čovekov poduhvat da razume svet i njegove misterije, nauka se oduvek suočavala sa izazovima. I to jednako čini i danas, ostajući bez odgovora pred pitanjima kakva su tamna materija, strela vremena, poreklo života ili istinska veštačka inteligencija. Nepoznanice kao što su poreklo virusa, deljenje ćelija, bezdimenzionalnost fizičkih konstanti ili takozvana osa zla u dubokom svemiru možda u sebi kriju buduće nove teorije koje će, razumevanjem i primenama, promeniti svakodnevni život ljudi.

Putujući kroz neodgovorena pitanja, na drugačiji, nepretenciozan način, učesnici tribine, naši ugledni naučnici iz više oblasti, ukazali su na stanje i raznolikost savremenih istraživanja, osvetlili složeni put naučnog saznanja i - podstakli na razmišljanje. Najzanimljivije delove tribine slušate u prvom satu emisije.

U nastavku i drugačije teme. Naš „Kulturni vodič” biće od pomoći u obilasku izložbi, predstava i drugih manifestacija širom Srbije. Podsetićemo na pesme i muzičare, koje su „rođene”, i rođeni na današnji dan. Čućete i „Priče o pesmama”, pola sata muzike iz Srbije i regiona, a naš reporter upozorava na eventualne saobraćajne gužve na gradskim ulicama.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Milica Đilas

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво