Obrati pažnju!

Samo u prve dve nedelje novembra mađarske pogranične vlasti sprečile su ilegalni ulazak oko 900 imigranata na teritoriju Evropske unije.

To je najveći broj privedenih ilegalaca tokom ove godine za dve nedelje, što je neubičajeno za ovo doba godine. Šta kažu zvanične brojke prihvatnih centara, da li se može očekivati novi priliv izbeglica u Srbiju i kako protiv prakse susednih zemalja članica EU da migrante vraćaju u Srbiju bez obaveštavanja nadležnih, za RTS je pričao Radoš Đurović, direktor Centra za pomoć i zaštitu tražiocima azila. 

U nastavku predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana. Muzičke „Vremenske kapsule” posvećujemo Fridi iz grupe ABBA, Čedu Krugeru, a prisetićemo se i albuma „Katarina II” objavljenog pre 35 godina. Tu je i pola sata muzike samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o nastanku i zanimljivom „životu” raznih pesama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama.

Lana Nikolić je odistinski naša heroina, a danas je dobila veliko i značajno priznanje Youth Heroes, koje dodeljuje Egzit Fondacija. Lana je nagradu osvojila za delovanje u oblasti društvenog aktivizma sa akcentom na podizanje svesti o životu mladih sa hendikepom.
Tim povodom, Lana će biti gošća u današnjoj emisiji. 

 

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]