Obrati pažnju!

Šta se desi kada umetnost sretne nauku?

Na ovo pitanje pokušaće da odgovori manifestacija „art+neuroscience”, koja se na više lokacija u Beogradu održava od 14. novembra do 7. decembra, u organizaciji Centra za promociju nauke. Uz korišćenje naprednih tehnologija i autentičnih kreativnih postupaka, odabrani umetnici predstaviće svoje viđenje neuronauka i savremenih naučnih istraživanja i otkrića, ali i njihovog odnosa i uticaja na čoveka i društvo u celini. Prikazani radovi se u znatnoj meri oslanjaju na kreativne, naučne i tehnološke postupke, poput metodoloških istraživanja, prilagođenih eksperimenata, namenskog programiranja i korišćenja različitih softvera i kodova. Kakav zanimljiv svet se krije u vezi moždanih talasa i muzike, kreativnosti i nervnih ćelija, otkriće nam naš gost, savetnik u sektoru za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke, Petar Laušević.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje, svirke i koncerte koje možete posetiti ovih dana, kao što je filmski festival „Slobodna zona” koji počinje večeras u Novom Sadu, Nišu i Beogradu. Muzičke „Vremenske kapsule” posvećujemo Šarlin Spiteri iz grupe „Teksas” i albumu „Green” grupe R.E.M. Tu je i pola sata muzike samo iz Srbije i regiona, noviteti sa top lista, priče o nastanku i zanimljivom „životu” raznih pesama i naš reporter sa aktuelnim gradskim informacijama.

Voditelj: Kruna Pintarić
Reporter: Jovana Zec

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво