Obrati pažnju!

Mobilni kao igračka – i korisno i isprazno, zavisi na šta se obraća pažnja.

Pametni telefon je maltene postao dadilja deci, i čest odgovor roditelja na nemirne, energične i klince koji zapitkuju. Sigurno ste se i sami bar jednom zaprepastili koliko brzo najmlađi savladaju upotrebu aplikacija i ekrana na dodir, što samo govori u prilog tome da je dečji mozak potencijalno fantastična stvar. Jedan od stručnjaka za razvoj inteligencije kod dece, dr Ranko Rajović, govorio je na Vikend medija festivalu u Rovinju o tome koje digitalne igre su korisne, a koje prazna zabava kroz koju ne aktiviramo mozak. Naša Ružica Vrhovac pričala je sa dr Rajovićem i o tome kako se sve može razvijati inteligencija u ranom životnom dobu i može li se i na koje načine naknadno „doterivati” naš mozak.

U nastavku vam preporučujemo manifestacije koje možete da posetite danas, a govorićemo i o jubilarnoj dodeli nagrada „Zlatni mikrofon” za doprinos kvalitetu programa Radio Beograda. Prisećamo se važnih događaja iz sveta muzike, a očekuje vas i pola sata „domaćica” - pesama iz Srbije i regiona, noviteti sa svetskih top lista, naše redovne rubrike i aktuelne priče.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво