Dom kulture

Marina Abramović, Bitef, Balkanima

Izložba „Čistač” Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, prilika je da ova umetnica obeleži 50 godina karijere.

Publika je u prilici da pogleda više od 120 radova, antologijska dela umetnosti performansa, kao i dela koja su obeležila njen recentni opus. Abramović se u jednom ranom, jutarnjem viđanju sa novinarima, tačno u 6.23 ujutru, osvrnula na svoje stvaralaštvo, povratak u rodni Beograd, kao i na izložbu „Čistač”. O tome nas informiše Svetlana Mladenović.

Koleginica Mladenović takođe nam donosi priču o završnici BITEF-a koji se ove godine organizuje pod sloganom „Počnimo ljubav iz početka”. U deset dana festivala publika je bila u prilici da pogleda predstave iz Francuske, Nemačke, Belgije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Nigerije i Brazila. Predstava koja je posebno privukla pažnju je „Orest u Mosulu”, jednog od najvećih reditelja današnjice Mila Raua. Predstave ovogodišnjeg glavnog programa su se pored beogradskih pozorišta izvodile i u alternativnim prostorima koji su posebno adaptirani.

16. „Balkanima”, Evropski festival animiranog filma, biće održan u „Domu kulture Studentski grad” na Novom Beogradu, od 1. do 6. oktobra. U takmičarskim i netakmičarskim programima festivala biće prikazano 125 kratkih animiranih filmova iz 25 evropskih zemalja. Prve večeri festivala, uz prateću izložbu o radnom procesu, svetsku premijeru imaće film „Smrt Majke Jugovića” autora Mihajla Dragaša, koji predstavlja prvu animiranu verziju ove epske pesme, a nastao je u produkciji Akademskog filmskog centra Doma kulture „Studentski grad”, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Kroz emisiju vodi, Petar Protić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара