Dom kulture

BITEF, LIFFE, Horkestar

Danas je zvanično otvoreno dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra i trajaće do 22. septembra. 

O bogatom programu festivala i utiscima današnjeg dana razgovaraćemo sa Sonjom Conić, direktorkom festivala, koja će se javiti u vreme trajanja jedne od projekcija studentskih filmova koje su na programu posle 23 sata.

53. BITEF koji se održava pod sloganom „Nove pozorišne tendencije: Počnimo ljubav iz početka” je danas zvanično otvoren. Pred publikom je bilo nekoliko predstava: Beograd na daljinski, Zašto je poludeo G.R., Orest u Mosulu i Mladež bez boga. Na Bitefu je bila naša novinarka Svetlana Mladenović koja će nam preneti utiske.

Horkestar, autentični beogradski hor i orkestar, održao je večeras koncertnu promociju albuma „Ain't Gonna Happen” koji je izdat u Japanu i koji od početka 2019. godine živi svoj svetski andergraund život. To je prilika sa dirigentkinjom Horkestra Marijom Jocić porazgovaramo o vrlo bogatoj istoriji ovog umetničkog sastava.

Vodi Petar Protić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво