Letnja bašta

Narodni muzej u Beogradu posvećen je zaštiti, interpretaciji i promociji slojevitog, multikulturnog nasleđa centralnog Balkana i Evrope – od praistorije do danas, kroz arheološku, numizmatičku i umetničku građu.

Predmeti koje u razumljiv, blizak i tačan kontekst stavljaju njegovi kustosi, pričaju nam o prošlim vremenima, o običnim ljudima, o važnim događajima, o izuzetnim pojavama koje kroje identitet naroda na ovim prostorima. Već godinu dana Narodni muzej je ponovo otvoren za mnogo zainteresovanih domaćih i stranih posetilaca, a njegove trenutne postavke obići će naša Jelena Knežević, uz pratnju Lidije Ham, višeg kustosa Muzeja. 

U nastavku emisije očekuje vas više muzike, priče o pesmama, važnim albumima, rođendanima muzičara, a zavirićemo i u najveće hitove svetskih top lista. Obradovaće vas i pola sata „domaćica", pesama iz Srbije i regiona. Predlažemo vam predstojeće događaje širom Srbije, svirke i koncerte, pratimo servisne informacije važne za organizovanje dana, a naš reporter je na gradskim ulicama, sa aktuelnim pričama.


Voditelj: Kruna Pintarić    
broj komentara 0 pošalji komentar
Letnja bašta Letnja bašta

Autor:
Radio Beograd 202

Do jeseni, otvaramo vrata Letnje bašte! Teme koje najviše volite da čujete, ali sa vedrijim, opuštenijim i zabavnijim osvrtima. [ detaljnije ]