Perspektiva 202

Upoznajte Jelenu Petrović, doktorku likovne umetnosti, koja nas svojom otvorenošću podseća koliko je važno da brinemo o svom zdravlju.

Ona je trenutno u procesu lečenja karcinoma dojke, i svoje iskustvo koristi kao iskru ohrabrenja za sve žene koje se trenutno nalaze u sličnoj situaciji, ali i kao podsetnik za one koje se boje da odu kod lekara, i neretko tako mnogo strahuju od osude okoline da odbijaju lečenje.

Razgovaramo o tome kako izgleda put od dobijanja dijagnoze, preko suočavanja sa njom, prolaska kroz terapije i zdravstveni sistem naše zemlje koji često ne može da pruži dovoljnu podršku ljudima koji se leče na onkologiji. Pitamo se gde su u tako izazovnom putovanju ljudi koji nas vole, koliko je važna ljubav, kako se prevazilaze strahovi od smrti, od toga da ćemo posle operacije biti zauvek drugačiji, kako gubimo sebe i kako se opet pronalazimo?

Pružamo onima koji prolaze kroz ovo veliko životno iksustvo podršku i ljubav putem talasa Dvestadvojke i pozivamo vas da nam pišete na 064 0202 200, program202@gmail.com kao i na društvenim mrežama.

Sa vama je Lana Nikolić.

Перспектива 202 Перспектива 202

Autor:
Београд 202

У емисији „Перспектива 202” упознајемо људе који на различите начине обогаћују тренутак нашег времена - кроз уметност и културу, активизам и лична искуства. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво