Perspektiva 202

Upoznajte Jelenu Petrović, doktorku likovne umetnosti, koja nas svojom otvorenošću podseća koliko je važno da brinemo o svom zdravlju.

Ona je trenutno u procesu lečenja karcinoma dojke, i svoje iskustvo koristi kao iskru ohrabrenja za sve žene koje se trenutno nalaze u sličnoj situaciji, ali i kao podsetnik za one koje se boje da odu kod lekara, i neretko tako mnogo strahuju od osude okoline da odbijaju lečenje.

Razgovaramo o tome kako izgleda put od dobijanja dijagnoze, preko suočavanja sa njom, prolaska kroz terapije i zdravstveni sistem naše zemlje koji često ne može da pruži dovoljnu podršku ljudima koji se leče na onkologiji. Pitamo se gde su u tako izazovnom putovanju ljudi koji nas vole, koliko je važna ljubav, kako se prevazilaze strahovi od smrti, od toga da ćemo posle operacije biti zauvek drugačiji, kako gubimo sebe i kako se opet pronalazimo?

Pružamo onima koji prolaze kroz ovo veliko životno iksustvo podršku i ljubav putem talasa Dvestadvojke i pozivamo vas da nam pišete na 064 0202 200, program202@gmail.com kao i na društvenim mrežama.

Sa vama je Lana Nikolić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Perspektiva 202 Perspektiva 202

Autor:
Beograd 202

U emisiji „Perspektiva 202” upoznajemo ljude koji na različite načine obogaćuju trenutak našeg vremena - kroz umetnost i kulturu, aktivizam i lična iskustva. [ detaljnije ]