Obrati pažnju!

Da li je boravak u prirodi postao skupa zabava?

Odnedavno se u Srbiji naplaćuje boravak u nacionalnim parkovima i rezervatima prirode. Ideja nadležnih je bila da početkom 2019. sugerišu cenovnik po kome će boravak u zaštićenim prirodnim područjima morati da se plati, a novac od ulaznica će biti korišćen za održavanje istih.
Kako to u praksi izgleda? Da li se i koliko zaista naplaćuje boravak pešaka, izletnika i automobila, koja prirodna dobra su skuplja, koja jeftinija, koja i dalje besplatna, i gde su fiskalni računi?
Razgovaramo sa predstavnicima rezervata Uvac i nacionalnog parka Fruška gora, a takođe i sa građanima koji su uglavnom neobavešteni o ovom pravilu.
U nastavku emisije vam predlažemo Niški muzički festival „Nisomniju” kao i niz drugih događaja koje nabrajamo u „Kulturnom vodiču”. Izdvajamo i rubrike „Šta kaže mreža” i „Vremenska kapsula”, koja je posvećena američkom muzičaru Krisu Ajzaku.

Voditelj Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]